Hoe wordt de reviewscore berekend?

Hoe is de reviewscore opgebouwd?

Op onze reviewpagina’s publiceren wij zowel de gemiddelde reviewscore van de afgelopen 12 maanden als wel de totale reviewscore, om zo een goed beeld te geven wat de actuele ervaring is met dit bedrijf. De cijfers worden berekend op basis van een gemiddelde en is niet afhankelijk van andere factoren.

 


Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd Kan maar 1 review plaatsen (NOG TEKSTUELE TOELICHTING NODIG)

 

Staan er reviews op de reviewpagina, die hiervoor een incentive hebben ontvangen?

Ons advies, richting bedrijven, is om geen incentive af te geven ten behoeve van een review. Onder incentives verstaan we kortings(bonnen), beloningen, spaarpunten, geschenkjes, etc. Dit kan namelijk als sturend ervaren worden en de bedoeling is dat een klantervaring zo objectief mogelijk beschreven wordt. Daarnaast hanteert Google ook bepaalde richtlijnen voor het gebruik van incentives bij reviews.
Lees hierover meer. Ondanks ons negatief advies, kunnen wij, als klantenvertellen, het niet voor de 100% uitsluiten dat bedrijven geen incentives afgeven. Wel is een bedrijf verplicht, conform de nieuwe wetgeving dit te vermelden bij de publicatie van deze reviews.

 

Klopt de reviewscore die ik in een widget zie staan?

De reviewscore die je hier ziet staan is de gemiddelde score over de laatste 12 maanden die klanten hebben achtergelaten.