Terug

Hoe Bouwbedrijf Van der Helden een 9.3 scoort op Bouwnu

Wim van der Helden, eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf Van der Helden, is al ruim 5 jaar actief in het verzamelen van reviews. Tot op heden heeft dat een positief effect: met een 9,3 uit 10 scoren zij op het moment van schrijven erg hoog binnen Bouwnu – de onafhankelijke vergelijkingswebsite voor de woningbouw. Dit heeft ze in 2018 zelfs de titel ‘Beste verbouwer’ opgeleverd! Wim doet graag zijn boekje open over zijn ervaringen met reviews.

 

Voordat zij zich aansloten bij de website van Bouwnu was het bouwbedrijf al eerder gestart met het gebruik van klantverhalen op hun website. “..het hoofdstukje ‘klant aan het woord’, daarmee probeerden we reacties van de klant te ontlokken waarmee we naar buiten treden”, aldus Wim. Bouwnu kwam om de hoek kijken op het moment dat zij dit graag laagdrempeliger wilden maken voor hun klanten. Zij waren erg te spreken over de formule van de reviews “omdat er dan in een heel kort tijdsbestek van de klanten vernomen kan worden hoe zij de samenwerking ervaren hebben”.

Om hier een totaalbeeld van te krijgen nodigt Van der Helden iedere klant uit voor een review: “of de bouw nu goed, slecht of middelmatig ging, maakt ons niet uit’. Na iedere oplevering vragen zij persoonlijk aan de klant om een review achter te laten en ter reminder sturen zij achteraf nog een mail uit.

Vervolgens ontvangt het bouwbedrijf veelal positieve reviews. Of zij ooit een negatieve review hiertussen hebben gehad? Ja, dit kan natuurlijk altijd een keer gebeuren. Dit is volgens Wim niet erg: “de reviews die wij krijgen zijn allemaal super goed, maar hoe geloofwaardig ben je dan?”. Deze kritische beoordeling, samen met al het lof vanuit de andere geeft een betrouwbaar beeld van het bedrijf.

Om dit beeld naar buiten te brengen zet Van der Helden zijn behaalde reviews op diverse manieren in. Zo vertelt Wim dat hij projecten uitlicht op zijn Facebookpagina door middel van de bijbehorende reviews en wat leuke foto’s. Daarnaast laat hij zijn behaalde cijfer terugkomen op de website door middel van de widget.

Deze vertoningen van de reviews en het cijfer heeft tevens een positief effect op de medewerkers. Het leeft enorm onder hen: “dat legt de lat hoog en stimuleert de medewerkers om de klus met een ruim voldoende af te ronden”. De eigenaar neemt de reviews dan ook graag intern mee. Hij laat ze bijvoorbeeld altijd terug komen tijdens de eindejaar speech: “die schouderklop hebben ze zeker verdiend”.

Niet alleen de medewerkers maar ook potentiële klanten worden positief beïnvloed door de reviews, Wim vertelt dat consumenten de reviews daadwerkelijk meenemen in hun beslissingsproces. Hij hoort vaak van klanten terug dat zij naast het passende aanbod en de uitgebreide website, juist vanwege de mooie reviews en het cijfer op Bouwnu voor Van der Helden hebben gekozen.

Vanwege het feit dat nieuwe klanten de keuze afstemmen op goede reviews raadt Wim bedrijven dan ook zeker aan om reviews te gebruiken. “Het dwingt je ook om open punten af te wikkelen om de klant tevreden te houden”, “Het is een beetje een stok achter de deur”, voegt de eigenaar hier aan toe. Bouwbedrijf Van der Helden heeft dan ook tot op heden zeker geen spijt van het verzamelen van reviews via Bouwnu: “Het is leuk om te streven naar een goede review; een goed eindresultaat”.

 

Start net zoals Bouwbedrijf van der Helden nu met het verzamelen van reviews. De vermelding op Bouwnu is voor ieder bouw- en aannemersbedrijf gratis! Naast dit gratis pakket zijn er ook diverse interessante extra mogelijkheden om nog meer uit de reviews te halen. Al benieuwd naar de andere pakketten? Bekijk ze hier.