Betrouwbare en geverifieerde reviews

Zo herken je ons

Bedrijven die met het beoordelingssysteem van klantenvertellen werken herken je aan ons logo of gebruik van onze merknaam in combinatie met een specifieke widget. Onze klanten tonen deze vaak op hun website en in communicatie-uitingen. Als je hierop klikt kom je terecht bij alle reviews die zijn geschreven. Hier vind je een overzicht van een aantal van onze klanten en partners.

 

Zo zorgen we voor betrouwbare reviews

Wanneer je (online) een product of dienst hebt afgenomen bij een van onze klanten, word je uitgenodigd om een beoordeling achter te laten of kun je een ervaring delen op de reviewpagina. Die review bestaat vaak uit een korte vragenlijst, waarbij je de mogelijkheid hebt om hierop een toelichting te geven. Klantenvertellen doet er alles aan om onechte beoordelingen uit te filteren. Hiervoor maken we gebruik van een aantal ingebouwde barrières die de neppe reviews identificeert. Het is voor iedereen mogelijk om een beoordeling te rapporteren als er een vermoeden is dat deze niet echt is. Onze specialisten gaan vervolgens verder onderzoek doen. Beoordelingen kunnen niet worden aangepast of verwijderd door het bedrijf waar je een aankoop hebt gedaan of dienst afgenomen. Een bedrijf kan hier wel op reageren, zodat een eventuele klacht opgelost wordt. Ook negatieve ervaringen worden dus gewoon getoond. Eventueel wordt de gegeven review daarna aangepast, maar alleen de klant zelf kan dit doen. Bovendien verwijzen wij met een link altijd naar de originele beoordeling. Klantenvertellen kan een beoordeling wel verwijderen, maar doet dat alleen als deze niet aan onze richtlijnen voldoet of wanneer er persoonsgegevens worden gedeeld.

 

Kloppen al die positieve beoordelingen wel?

Ieder bedrijf heeft af en toe te maken met kritische beoordelingen of ontevreden klanten. Op elke review kan door hen gereageerd worden. Zo is het voor iedereen zichtbaar op welke manier een bedrijf omgaat met kritiek en of klachten worden opgelost. Zie je dat een bedrijf in korte tijd veel beoordelingen heeft gekregen? Het is mogelijk dat zij veel klanten tegelijk hebben gevraagd om een recensie te plaatsen. Bedrijven kiezen zelf wie ze hiervoor uitnodigen. De meeste van onze klanten doen dit op grote schaal en meestal zonder dat ze vooraf weten hoe de ervaring van een koper is geweest. Wij hebben hierover regelmatig overleg met onze klanten zodat we voorkomen dat er alleen bekende en goede klanten worden gevraagd voor een review. Het is niet alleen ongeloofwaardig, consumenten gaan het na verloop van tijd zelf ook opmerken. Wanneer je als ontevreden consument alleen positieve ervaringen op de website van een bedrijf leest maar je zelf nooit bent uitgenodigd voor een review dan werkt dit uiteindelijk niet in het voordeel van onze klant.

 

Hoe weet ik zeker dat reviews echt zijn?

Klantenvertellen
hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid van reviews. Echte beoordelingen en verhalen, geschreven door klanten die daadwerkelijk een product of dienst hebben afgenomen. Ons reviewsysteem nodigt klanten actief uit voor het achterlaten van een beoordeling. Om de betrouwbaarheid van reviews te controleren hebben we in ons systeem barrières ingebouwd die ervoor moeten zorgen dat de gegeven beoordelingen afkomstig zijn van echte klanten. Soms gebeurt het toch dat een beoordeling onecht is. Wanneer je gebruikmaakt van ons reviewsysteem en dit vermoeden hebt, kun je de beoordeling rapporteren. Onze reviewspecialisten gaan de beoordeling vervolgens verder onderzoeken.

 

Nieuwe regels voor reviews: de belangrijkste wijzigingen

Vanaf 28 mei 2022 gelden er nieuwe regels voor reviews. Een positieve ontwikkeling voor zowel de verkoper als de consument. Dankzij de nieuwe regels wordt het namelijk nog lastiger om nepreviews te plaatsen. Bij klantenvertellen gaan we al ver in het verifiëren van binnengekomen beoordelingen, vanaf 28 mei scherpen we onze werkwijze nog iets verder aan. In dit artikel leggen we uit wat er precies gaat veranderen en welke gevolgen dat heeft voor onze opdrachtgevers. Klantenvertellen is groot voorstander van de nieuwe wet- en regelgeving om online nepreviews tegen te gaan. Lees hier het uitgebreide artikel.